Reisgids online

exclusief uit eten in Barcelona

Alkimia

De nieuwe Catalaanse keuken op zijn verfijndst, bekroond met een Michelinster. Jordi Vila beheerst op virtuoze wijze het spel van smaak en textuur: het traditionele pa amb tomàquet (brood met tomaat) wordt in zijn handen een shooter van wit tomatensap met een topping van olijfolie en geroosterd broodkruim. Elegant interieur. Ook lunchmenu.

Zaterdagmiddag, zondag, in augustus en in de paasvakantie gesloten / Inustria 79 / tel. 9 32 07 61 15 / Alkimia / metro L4, L5: Verdaguer

 

Botafumeiro

De traditionele Galicische keuken (een paradijs voor liefhebbers van vis en schaaldieren). Ook de proefhapjes aan de bar zijn aanraders.

Dagelijks geopend / Gran de Gràcia 81 / tel. 9 32 18 42 30 / Botafumeiro / metro L3: Fontana

 

Casa Leopoldo

Sinds de Wereldtentoonstelling van 1929 is dit restaurant een begrip in Barcelona. De ambiance is rustiek-gezellig, de gerechten zijn traditioneel Catalaans.

Zondagavond en maandag gesloten / Sant Rafael 24 / tel. 9 34 41 30 14 / Casa Leopoldo / metro L3: Paral.lel

 

Comerç 24

Voor liefhebbers van avant-gardistische delicatessen. Chef-kok Carles Abellán werkte jarenlang bij de legendarische Ferran Adrià. En dat is te merken aan zijn geraffineerde tapascreaties! Bekroond met een Michelinster.

Zondag en maandag gesloten / Comerç 24 / tel. 9 33 19 21 02 / metro L4: Jaume 1

 

Gresca

De jonge chef-kok Rafael Peña, een van de gastronomische ontdekkingen van de afgelopen jaren, verrijkt de Catalaanse keuken met verrassende creaties, zoals octopuscarpaccio met bloedworst. De inrichting van het kleine restaurant is strak, maar vriendelijk. De lunchmenu’s zijn aanraders.

Zaterdagmiddag en zondag gesloten / Provença 230 / tel. 9 34 51 61 93 / metro L3, L5: Diagonal

 

Hofmann

De school voor hogere kookkunst van May Hofmann heeft al heel wat beroemde chef-koks voortgebracht. De met een Michelinster bekroonde keuken maakt indruk door zijn fantasie en raffinement.

Zaterdag, zon- en feestdagen en augustus gesloten / La Granada del Penedés 14-16 / tel. 9 32 18 71 65 / Hofmann / metro L3, L5: Diagonal

 

Loidi

Haute cuisine in een bistro onder leiding van de Spaanse topkok Martín Berasategui. In dit Catalaanse filiaal van zijn gastronomische imperium, dat inmiddels met zes Michelinsterren is bekroond, kun je zijn originele culinaire creaties proeven zonder een al te grote aanslag op je reisbudget te plegen. Wisselende dagmenu’s met vier gangen (€ 28-60).

Zondagavond gesloten / Mallorca 248 / Hotel Condes de Barcelona / tel. 9 34 92 92 92 / Loidi / metro L2, L3, L4: Passeig de Gràcia

 

Moo

In Moo (geen Michelinster) ervaar je de exquise mediterrane kookkunst van de met drie Michelinsterren bekroonde gebroeders Roca, die in Girona een van de beste restaurants van Spanje leiden. Superchic design met een vleugje zen.

Zondag gesloten / Rosseló 265 / in de lobby van hotel Omm / tel. 9 34 45 40 00 / Moo / metro L3, L5: Diagonal

 

Saüc

De jonge, al diverse malen bekroonde chef-kok Xavier Franco experimenteert graag met traditionele Catalaanse recepten. Ondanks al zijn avant-gardistische ambities proef je nog altijd de diepste essentie van de regionale keuken. Michelinster, elegant en stijlvol.

Dagelijks geopend / Via Laietana 49 / tel. 9 33 21 01 89 / Saüc / metro L1, L4: Urquinaona

 

Tickets

In dit restaurant met ‘filmische’ decoratie leeft Ferran Adriàs wereldberoemde gourmettempel El Bulli verder als tapasbar: de hapjes zijn voorzien van de handtekening van de meester, maar zijn eenvoudiger en betaalbaarder. Met Michelinster bekroond tapasgeweld in een ontspannen sfeer. Beslist online reserveren, veelal weken van tevoren.

Alleen ‘s avonds, zondag en maandag gesloten / Avinguda Paral.lel 164 / tel. 9 32 92 42 53 / Tickets / metro L3: Paral.lel

 

Tragaluz

Elegant vormgegeven fijnproeversrestaurant, vlak bij de Passeig de Gràcia, met een bekroond, licht interieur, mede ontworpen door topdesigner Javier Mariscal. Moderne gerechten met een mediterraan accent.

Dagelijks geopend / Passatge de la Concepció 5 / tel. 9 34 87 01 96 / metro L3, L5: Diagonal

 

Xiringuito Escribà

Dit restaurant direct aan het strand, gerund door Joan Escribà, staat bekend om zijn rijst- en noedelgerechten, die voor de ogen van de gasten bereid worden. Op de kaart van de dag staan versgevangen vis en zeevruchten. Het heerlijke gebak is afkomstig van Joans vader, de in heel Barcelona bekende banketbakker Antoni Escribà.

dagelijks geopend, oktober-mei gesloten / Litoral Mar 42 / Bogatell / tel. 9 32 21 07 29 / metro L4: Llacuna

gerelateerde artikelen