Reisgids online

Luxe hotels in Barcelona

In Barcelona worden continu nieuwe luxehotels gebouwd, overal in de stad openen hippe onderkomens hun deuren.

Desondanks is er te weinig overnachtingscapaciteit als er in Barcelona een internationaal congres of beurs wordt gehouden (bijna elke maand vindt er wel ergens een groot evenement plaats). Dan zijn de hotels niet alleen lang van tevoren volgeboekt, maar ook een stuk duurder. Steeds meer toeristen maken gebruik van relatief goedkope, steeds aantrekkelijk wordende online-aanbiedingen van appartementen en bed & breakfast. Daar staat tegenover dat er in periodes van onderbezetting vaak aantrekkelijke aanbiedingen zijn, zoals kortingen tot 60 procent of voordelige arrangementen. Het is dus zaak om tijdig te reserveren. Vraag bovendien altijd naar een kamer aan de buitenzijde(habitación exterior) een kamer aan de binnenzijde (habitación interior) met uitzicht op een lichtkoker is in Barcelona niet ongewoon, maar kan een deprimerend effect hebben (en is bovendien vaak veel kleiner). In de zomermaanden doe je er verstandig aan om een kamer met airconditioning te boeken. Informeer ook of bij de prijs ontbijt en btw (IVA) zijn inbegrepen.

Hotels €€€

 

Alma Barcelona Hotel

Discrete luxe, modern en minimalistisch, met veel fraaie details. De service is eersteklas (dit hotel is kortom een exclusieve oase van totale ontspanning, op korte loopafstand van de boulevard Passeig de Gràcia). Met spa, een panoramaterras met bar en een chill-outruimte. De kamers aan het mooie terras en de tuinen zijn het rustigst.

72 kamers / Mallorca 271 / tel. 9 32 16 44 90 / Alma Barcelona hotel / metro L2, L3, L4: Passeig de Gràcia

 

Grand hotel Central

Het gebouw doet denken aan de vroege wolkenkrabbers. Ook verder is dit centraal gelegen hotel in de oude stad een eerbetoon aan de jaren 1920, gecombineerd met modern design. Daarnaast biedt het een van de mooiste dakterrassen van de stad en het gastronomisch restaurant Ávalon van topkok Ramón Freixa.

147 kamers / Via Laietana 30 / tel. 9 32 95 79 00 / Grand hotel Central / metro L4: Jaume 1

 

Hotel 1898

In het gebouw van de vroegere Filipijnse tabaksmaatschappij hangt nog altijd een vleugje koloniale elegantie en heimwee naar de tropen. Het comfortabele hotel ligt aan de Rambla. Op het dakterras vind je een zwembad en er is een spa.

169 kamers / La Rambla 109 / ingang aan Pintor Fortuny / tel. 9 35 52 95 52 / Hotel 1898 / metro L1, L3: Catalunya

 

Majestic

De klassieker onder de Barcelonese luxehotels combineert aan de boulevard Passeig de Gràcia modern comfort met aantrekkelijke bar op het dakterras met panoramisch uitzicht.

303 kamers / Passeig de Gràcia 70 / tel. 9 34 88 17 17 / Majestic / metro L2, L3, L4: Passeig de Gràcia

 

Neri

Dit stijlvol gerenoveerde paleis uit de 18de eeuw ligt midden in de wirwar van straatjes in de Barri Gòtic aan de sfeervolle Plaça Neri, vlak bij de kathedraal. Het comfortabele interieur combineert hypermodern design met fluwelen gordijnen en satijn. Let op: de kamers in het historische gebouw hebben verschillende afmetingen en zijn soms donker.

22 kamers / San Sever 5 / tel. 9 33 04 06 55 / Hotel Neri / metro L4: Jaume 1

 

Omm

Achter de avant-gardistisch golvende gevel gaat een oase van minimalistisch design schuil, met fijne houtsoorten, hightech en feng shui. Ruimte, klare lijnen en natuurlijke materialen maken duidelijk dat de kamers tot in detail zijn doorgestyleerd. De kamers bieden uitzicht op het prachtige Casa Milà (La Pedrera) van Gaudí. De loftachtige lobby is uitgegroeid tot een van de populairste bars van Barcelona, en het fijnproevers-restaurant Moo is zowel een culinaire als een esthetische belevenis. Dakterras met zwembad, spa.

58 kamers / Rosseló 265 / tel. 9 34 45 40 00 / Hotel Omm / metro L3, L5: Diagonal

 

Hotel Pulitzer

Centraler kun je nauwelijks overnachten, je bent hier vlakbij de Plaça de Catalunya. In het minimalistische design overheersen wit- en grijstinten. Op het dakterras vind je een mooie lounge. Goede service.

91 kamers / Bergara 6-8 / tel. 9 34 81 67 67 / Hotel Pulitzer / metro L1, L3: Catalunya

 

Sixtytwo Hotel

Exclusief, chic hotel. De inrichting is hoogst modern, in bruin- en grijstinten, met dure houtsoorten en zijden kussens, en de service is uitstekend. Op de binnenplaats is een Japanse tuin aangelegd. Zorg ervoor dat je een kamer met vrij uitzicht krijgt (sommige kijken uit op een muur!).

45 kamers / Passeig de Gràcia 62 / tel. 9 32 72 41 80 / Sixtytwo Hotel / metro L2, L3, L4: Passeig de Gràcia

 

W Hotel Barcelona

Dit trendy, luxueuze lifestylehotel, aangesloten bij de W-keten, ligt aan het strand van Barcelona. De spiegelende wolkenkrabber in de vorm van een gigantisch zeil is ontworpen door sterarchitect Ricardo Bofill. De kamers en suites hebben enorme ramen (die niet open kunnen) en kijken uit op zee. Extra’s: de Eclipse Bar op de 26ste verdieping, fitnessruimte, superspa, strandterrassen met zwembad en toprestaurant.

473 kamers / Plaça de la Rosa dels Vents 1 / tel. 9 32 95 28 00 / W-Hotel / metro L4: Barceloneta

gerelateerde artikelen