Reisgids online

Markten en Rommelmarkten in Parijs

Rommelmarkten

 

Aligre

De zeer mooie Marché d’Aligre is de oudste rommelmarkt van Parijs. Je kunt hier voor betrekkelijk weinig geld slagen. Ook levensmiddelen.

Dinsdag-zondag ‘s ochtends / Pl. d’Aligre / 12de arr. / metro 8: Ledru-Rollin

 

Saint-ouen

Met ruim 3000 kooplieden is de Marché aux Puces de Saint-Ouen de grootste vlooienmarkt ter wereld. Hier vind je zo goed als alles. Het terrein bij de Porte de Clignancourt bestaat uit verschillende deelmarkten. Om ze allemaal te bezoeken, moet je een afstand van 15 km afleggen. Een hartversterking tussendoor is een uitkomst: ga naar de onvervalste kroeg Chez Louisette (Av. Michelet 130) met livemuziek op de Marché Vernaison.

Zaterdag 9.00-18.00, zondag 10.00-18.00, maandag 11.00-17.00 uur / 18de arr. en Saint Ouen / metro 4: Porte de Clignancourt

 

Vanves

De zich over twee straten uitstrekkende Marché aux Puces de la Porte de Vanves is de kleinste rommelmarkt van Parijs, met in de ene straat deels nieuwe kleding, schoenen en tassen en in de andere curiosa en interieurartikelen.

Zaterdag-zondag 7.00-18.00 uur / Av. Georges Lafenestre en Av. Marc Sagnier / 14de arr. / metro 13: Porte de Vanves / Vanves

 

Markten

 

Marché Barbès

Barbès is een kleurige Arabisch-Afrikaanse bazaar, waar het mede door de lage prijzen altijd druk is.

Woensdag en zaterdag ochtend / Bd. de la Chapelle / 18de arr. / metro 2, 4: Barbès-Rochechouart

 

Belleville

De goedkoopste en meest exotische markt van de stad ligt in het multiculturele oosten van Parijs.

Dinsdag en vrijdag 7.00-14.30 uur / 20ste arr. / metro 2, 11: Belleville, metro 2: Menilmontant

 

gerelateerde artikelen