Reisgids online

Musée Marmottan & Parc des Buttes-Chaumont

Musée Marmottan Monet

Het schilderij dat het impressionisme zijn naam gaf, Impression soleil levant, hangt met honderd andere meesterwerken van Claude Monet (1840-1926) op de benedenverdieping van deze prachtige villa nabij het Bois de Boulogne. Fraaie bijbeltaferelen en schilderijen uit de privéverzameling van Monet (van Edgar Degas, Édouard Manet, Auguste Renoir) sieren de kamers boven. Een must voor elke liefhebber van het impressionisme!

Dinsdag-zondag 10.00-18.00 uur ( donderdag tot 20.00 uur) / toegang circa € 10 / Rue Louis Boilly 2 / 16de arr. / metro 9: La Muette / Musée Marmottan

 

Parc des Buttes-Chaumont

Op een vuilnisbelt in het ooit beruchte oosten van Parijs liet Napoleon III in de 19de eeuw een pittoresk landschap in Engelse stijl aanleggen met grotten, rotsformaties, valleien, tempeltjes en watervallen. Met behulp van de voor die tijd modernste technieken en veel springladingen werd het terrasvormige terrein zeer gevarieerd vormgegeven (er werd onder andere een meer met eiland aangelegd) en met een exotische vegetatie beplant.

19de arr. / metro 7b: Buttes-Chaumont

gerelateerde artikelen